Thursday, April 28, 2011

colourful building

http://thefoxisblack.com/2011/04/27/sugamo-shinkin-bank-by-emmanuelle-moureaux-architecture-design/

the night 7 days

malam-malam yang loser.
c'mon nick.

mustakim

Al-fatihah kepada mereka yang telah pergi.

pagi tadi aku dapat msg dari gee, ayah mustakim, uncle zulbahari meninggal dunia.
hmm..mengejut juga. mungkin sebab mus jauh jadi aku kurang tau
berita tentang dia dan keluarga dia atau aku kurang berkomunikasi dengan dia sekarang. takziah buat keluarga.

Tuesday, April 26, 2011

Slot journalism (saturday tg.malim pasar malam)































Sabtu aku tak balik ke subang petang itu kerana hujan lebat dan aku tak berani amik risiko. Sori jubei dan faridz. Malam aku habiskan masa aku dengan adik aku dan kawan-kawan yang suka menangkap gambar. Seperti biasa aku suka melepak jumpa kawan-kawan, hahaha tapi malam tuh tiba-tiba ada mood nak amek gambar. Jadi aku habiskan beberapa ruang memory card dengan melengkapkan gambar journalism of pasar malam tanjong malim. Seperti biasa aku gunakan concept simple shot. Malas nak berfikir panjang. Ahad pula kerja jadi aku ada masa singkat saja bersama teman-teman.

Practise make perfect

Malam tadi tak looser, aku habiskan masa dengan kawan sepunk segila. Jubei dan lain-lain.
Selesai mamak pegi rumah faridz nak jamming lagu naif-kerana kamu cuma satu. Recording simple video saja, rasanya banyak kali take.kah3. Dengan masalah bateri yang low lagi haihh. gedik. Jubei memang sempoi depan kamera, aku rasa dia patut jadi pelakon. haha. Minggu nih lagu playlist yang kerap main dalam mp3,hp mahupun youtube dan vimeo, lagu kerana kamu cuma satu oleh naif. Band dari indonesia yang datang ke Malaysia kat lim kok wing, aku tak dapat pergi masa tuh sebab ada urusan keluarga di tg.malim. Rugi dan hampa pula bila layan album planet cinta. Album cinta yang terbaik juga pernah aku ada.

Note: rasa cinta itu indah sekejap. (padahal aku tak ada pasangan). kelakar kemudia aku terus imaginasi.

Monday, April 18, 2011

zeppelin in mind

kisah kerja hari ini di kantor.
hari ini gila sekejap bila bercakap dengan pokok.
hisap rokok sampai lentok tekak jadi panas.
ya sebenarnya hari ni aku seorang yang anarki sama
seperti hari-hari sebelumnya.

capoeira at monash university





mogwai-hardcore will never dies





1 hari singkat

singkat gila masa untuk refresh, minggu nih planning nak shoot baby ryan, tapi sayang aku rasa mostly gambar2 aku shoot failed. lepas gian lepak dengan nizar di amcorp mall,pasar karat ala loken. Pfft rasa terbakar je tengok cd-cd murah. Aku nye matawang masa tu memang jatuh gaban, masa jalan-jalan terserempak dengan adin (uya) haha. Sekali lagi ''keciknye dunia nih''. Petang aku larikan diri ke parit kelana jaya untuk hiburkan mata tengok taman, suasana yang harmoni dengan kanak-kanak yang ketawa jerit.

Saturday, April 16, 2011

addict to bokeh






sigma 50mm 1.4

Thanks a lot to Omar Mokhtar, my friends from monash for giving borrow the pifty mm. It makes me turned orgasm when used it. Now become addict to pifty mm, how to control it???

Wednesday, April 6, 2011

pinjam ayat hishamudin rais, Glokal.

Journalism picture. all taken by nik. btw i'm non-governantial individual. This is parti keadilan events.

Saturday, April 2, 2011

having a great time with mates.

video
Tengok semula video lama-lama, rasa nak bercuti lagi malas balik sunway.
Rasa macam nak lepak dengan membe2 sampai berjanggut semula.