Saturday, July 31, 2010

kerja di hari sabtu

suasana lengang dan kosong saja,
dalam otak terngiang-ngiang nak balik rumah,
terngiang-ngiang nak melepak,
zaman bekerja zaman buat aku mundur sekali.

Wednesday, July 28, 2010

1st day job as library assistant in monash uni

Ahaha(laughing)..a little bit kelam kabut during working. so emberassing coz bi language so weak.dem.
Btw today is 2nd day, feel better than before. i will be quiet. no facebook ang blog
juz have monash university webpage.ahaha. Tired watching sexy gurls everywhere.

Thursday, July 22, 2010

degup kencang


Minggu ni rasa masa berlalu dengan cepat, semakin hari semakin
berdebar dengan kerja baru minggu hadapan. Otak yang terikat memikirkan
situasi, pilihan dan matlamat. Aku bukan lagi muda seperti dulu yang hanya
tahu bermain dan bermain tanpa henti, tanpa memikirkan sebarang masalah
melanda.
note: fajeri dan arep dah dapat surat dari upsi, aku bila lagi?haihh..terpaksa
susahla kalau terpaksa maintain di hutan batu sana (sunweii city).

Monday, July 19, 2010

idea merapu untuk gambarajah warisan1malaysia


riki tempat untuk shoot. aku tak dapat join nanti sebab
next week aku da mula bekerja, rimas sket bila bekerja
setempat sahaja.

Thursday, July 15, 2010

idea

aku nak cuba bereksperimental dengan video iklan.

faris rahman at Unisel


Picture: faris rahman
by: nickfaiz

A picture worth a thousand words by Udey Ismail



Buku ini adalah buku koleksi gambar-gambar saya sendiri.Himpunan gambar-gambar terbaik daripada tahun 2005-2010. Buku ini juga adalah koleksi peribadi yang boleh dikongsi untuk semua dan keluaran buku ini adalah terhad. Saya abadikan semua gambar-gambar yang pernah saya ambik didalam buku ini dan Insyallah buku ini akan diterbitkan tidak lama lagi. Buku ini diterbitkan oleh saya sendiri,khas buat semua peminat-peminat hasil kerja saya1. Koleksi gambar merangkumi Travel Documentary & Wedding2. Himpunan Koleksi Travel photography udeyismail sepanjang penjelajahan saya dibeberapa negara , Malaysia,Indonesia,Thailand,Vietnam, United kingdom,Ireland,Belgium & Australia3. Koleksi himpunan gambar wedding terbaik. Buku ini jugak mengandungi koleksi gambar yang boleh dijadikan sebagai rujukan kepada semua, seperti gambar-gambar Detail, moment & Potrait.4.Setiap koleksi gambar-gambar diatas disertakan sekali dengan info-info yang boleh dijadikan rujukan setiap pembaca buku ini5. Disertakan sekali didalam buku ini nota “Pre-visual & Creativiti photography” . Note yang ditulis mengikut pengalaman saya sendiri. Tip untuk melatih diri menjadi seorang yang kreatif dan sistem perancangan6. Buku ini mengandungi 100 muka surat7. Keluaran Buku ini Adalah Terhad8. Sesuai kepada mereka yang menjadikan photography sebagai hobi,kepada mereka yang masih baru dalam kerjaya jurugambar perkahwinan dan juga kepada peminat Travel photography.Harga RM105 termasuk kos penghantaran bagi semenanjung MalaysiaRM110 termasuk kos penghantaran bagi Sabah/sarawak & BruneiRM120 termasuk kos penghantaran bagi SingaporeBagi yang berminat untuk memiliki buku ini,bolehlah membuat tempahan daripada sekarang dengan mengisi Form yang disediakan dibawah.http://blog.udeyismail.net/a-picture-is-worth-a-thousand-wordDetail Pembayaran. Bayaran Boleh dibuat ke AccountMaybank : 102028080209 atas nama WAN SALAHUDDIN BIN WAN ISMAILPembayaran melalui PAYPAL adalah diterimaSelepas membuat bayaran

Sila Hubungi Melalui Telefon atau Pesanan Ringkas (SMS)Emailkan Bukti Pembayaran Anda Ke Alamat Email udeyismail@gmail.comMintak kawan-kawan sebarkan note nie pada kawan-kawan lain or share jek Tel : 012-2723510/ 013-2750001

Tuesday, July 13, 2010

inter-view

hapuskan air matamu

Hapuskan air di matamu,puas ku pujuk rayu,kau tetap sayu..
Leraikan bala tentera mu,smakin kita bertengkar,smakin rindu..
adakah ia,satu petanda,yg kita ditakdirkan utk bersama,sungguh istimewa..
Hapuskan duka di wajahmu,fikiran ku terganggu,melihat kau begitu,
bukalah! pintu pagar di hatimu,jatuh dan bangunku,hanya dengan Mu...

Laut bergelora pasti tenang!Jalan gelap pasti terang!jgn, bimbang, wahai sayang...

dikarang dan ditulis oleh proloQue

tak beroperasi

Hari ni rasa macam sehari otak tak berfungsi,
kekeringan idea bila baca artikel ari nih pun tgk
ada lagi kes buang bayi, pasal sotong yg di ugut digoreng,
review world cup, sekejap gila habis world cup tahun nih,
tak meriah sangat world cup 2010 kali nih bagi aku.
Ditambah lagi dengan holland kalah di final game.kote!

Monday, July 12, 2010

Tenggelam


Kesan dari kekalutan dan kurang ketelitian buat aku jadi hampeh seketika.
Penat berkejar ke unisel, mula-mula lapang lepas tuh pusing sana sini. harem.
Hari ni dapat pujian manis setepek ngan orang atasan (tesl faculty), "ni la kamu,
apa nak jadi nanti?result bi boleh cicir,da tua nt duk kat mane? longkang? (manis nye).

Sunday, July 11, 2010

besar cakap

cakap besar tak habis sudah,
makin dilayan makin megah pula.
bila ditegur salah melawan dan salah jadi betul,
malas nak tegur lagi biar jela tgk dia bermegah dlu.

Saturday, July 10, 2010

Finish_kak ila+ijan


Lokasi lata kinjang, tapah.
Selesai sudah majlis persandingan kak ila & abg ijan.
tahniah kepada kedua-dua pengantin.

Monash Si Macha

Dapat job di sunway Monash U,
rumah?
makan minum?
minyak?
bil air + api?
duit oh duit, mg jahat.

Tuesday, July 6, 2010

Cannonball by damien rice

Still a little bit of your taste in my mouth
Still a little bit of you laced with my doubt
Still a little hard to say what's going on

Still a little bit of your ghost your witness
Still a little piece of your face i haven't kissed
You step a little closer to me
Still i can't see what's going on

Stones taught me to fly
Love taught me to lie
Life taught me to die
So it's not hard to fall
When you float like a cannonball

Still a little bit of your song in my ear
Still a little bit of your words i long to hear
You step a little closer each day
So close that i can't see what's going on

Stones taught me to fly
Love taught me to lie
Life taught me to die
So it's not hard to fall
When you float like a cannon

Stones taught me to fly
Love taught me to cry
So come on courage!
Teach me to be shy
'Cause it's not hard to fall
And i don't want to scare her
It's not hard to fall
And i don't wanna lose
It's not hard to grow
When you know that you just don't know

Jonsi


Having released their 5th album (english translation With a Buzz in Our Ears We Play Endlessly) Sigur Ros decided to take a year off to concentrate on their families and also work on some solo projects. J√≥nsi Birgisson, the band’s vocalist, with his distinctive falsetto voice, has done just that, releasing his first single Go Do very recently.
note: emosi dengan alunan muzik jonsi (sigur ros), album solo dia memang menarik muzik dia. aku dengar band sigur ros dulu memang buat aku berkhayal.

Saturday, July 3, 2010

Sex thing with the tempoyak by Amir Muhammad


funny and short stories.

Taklimat Pelajar Baru (Unisel)






by: nick faiz

Amaiigadd


Ghana kalah dalam penalti, so sekarang aku masih ada Holland. Ho Ho HOLLAND!

review ghana vs uruguay

JOHANNESBURG – Heartbroken Ghana star Asamoah Gyan received a message of condolence from Nelson Mandela after his devastating penalty miss led to his team’s dramatic World Cup exit against Uruguay.

Former South African president Mandela, who sent a letter of support to the Ghana team before the match, was further moved to pass on his sympathy to Gyan upon seeing the forward in a flood of tears after missing a chance at winning a place in the semifinal.

“[Mandela] wanted us to know he was proud of our players,” Ghana Football Association president Kwesi Nyantakyi said. “He wanted Asamoah to know he was proud of him and his efforts and what he gave for his team. That support is very special and significant to everybody.”
With just seconds remaining in extra time on Friday, Luis Suarez’s handball on the goal line gave Gyan the opportunity to seal victory with a successful penalty. Gyan had already scored twice from the spot during the tournament, but on this occasion he crashed his effort against the crossbar.

As a result the quarterfinal moved on to a penalty shootout. Uruguay prevailed 4-2 to set up a showdown with the Netherlands in the semifinals on Tuesday.
After Sebastian Abreu sealed Uruguay’s passage with the final kick, Gyan sobbed inconsolably and had to be assisted back to the locker room by national team staff.
Ghana was the only African team to qualify from the group stage. After seeing off the United States in extra time in Rustenburg last Saturday, the Black Stars were seeking to become the first team from the continent to ever make the last four of a World Cup.
Ghana took the lead just before halftime thanks to a brilliant long-range strike from Sulley Muntari, but was pegged back when Diego Forlan smashed home a superb free kick after the break.

As the sides were level at 1-1 after 90 minutes and headed into extra time, there was little hint of the mayhem to follow. Yet in the space of a few astonishing minutes, the African dream at this World Cup died and the hearts of Gyan and his teammates were ripped to shreds.
“This is cruel,” Ghana coach Milovan Rajevac said. “But it is football. What can you say to him [Gyan]? We were so close and somehow it did not happen. We were so close to history.
“There were times when it seemed like there was someone else in control of this, someone above.”

With host nation South Africa having been dumped out of the tournament early on, local sentiment switched heavily to Ghana, which enjoyed huge crowd support.
But on a night that twisted and turned with reckless frequency, it was not enough.