Tuesday, January 25, 2011

Had fun at Bukit Cerakah
























































note from me: Here are some of picture i capture during at bukit cerakah. Nice place to take the fresh air. Ok that time not blur myb because of focus to feel the nature. Even tired of walking but absolutely i had more fun. And this picture taken by me.
Shah Alam Malaysia Agriculture Park

Located in Shah Alam, Malaysia's first agriculture park was opened to the public since 1986. The 1,295 hectare of tropical rain forest and agriculture park is one of the largest in the world. Visitors come here to explore the many agricultural plants that are grown here. Paddy field is found here, so are cocoa trees, oil palm, rubber trees, coffee, coconut and other fruit trees.There are many gardens in this park amongst which are the Spice Garden, Ornamental Garden, Orchid Garden, Cactus Garden, Bamboo Garden and Mushroom Garden. Bicycles are available for rent at the park while free bus service is provided to ferry visitors to various spots within the park. If you like fishing, there are lakes within the park that you can fish for a fee of RM2 per fishing rod.
Four Season House

The four season house at the Shah Alam Agriculture Park is one of the top attraction here. The entrance fee is RM3 per adult (12 years and above) and RM1 per child (4 to 11 years old). Take the coach provided by the park and ask the driver to drop you at the entrance to the four season house. You will probably spend 15 to 20 minutes here.Winter season garden is exhibited from December to February.Spring season garden is exhibited from March to May.Summer season garden is exhibited from June to August.Autumn season garden is exhibited from September to November.
Lake and Observation Tower

The lake in this park provides a sense of serenity and calmness away from the busy city life. There are jogging tracks that you can use around the lake. You will be able to see the fountain of water gushing up in the middle of the lake. The area around the lake is a good place for a time of picnic with your family. You will see some of the visitors using their fishing rods fishing around the lake.There is an observation tower near the lake. Be careful when you use it as some of the planks are not in their place. The tower does need to be maintained for it to be useful again.

Monday, January 24, 2011

Kerja sebelum merah.





















selamat berkerja.

street potraits

Semalam outing dengan new gang photography tg.malim punya group, aku join je habiskan masa berfaedah dan belajar sikit dari dorang. Yela kadang-kadang aku byk mistake juga. Tengs to azrin mat rais, menumpangkan aku. tengs kepada new members, nasib korang sporting habes, kalau tak aku jadi gagap bercambur perasaan gugup. Normal la aku mungkin rendah lagi tahap confident level. So tengs juga telanted girl named siti. Berjemur selama 2 jam. Mesti dalam otak dia, penat penat penat sebab dia mandi peluh.ahaha.

So ahad aku spent time yg berkualiti puas hati la, sbb sabtu aku da jadi pemalas yg berjaya dan sempat menonton filem hindi yg classic, sangam. Gambar bukit cerakah will be upload.waiting for it.k.






















Tuesday, January 18, 2011

Perjalanan hari ahad yg singkat tp panjang.


(Pic by nik faiz.)
Ahad aku balik ke sunway, aku tumpang nuar tolo, dia pesaing aku dalam merebut pika?
ok aku dengan dia bergurau je, biasala bosan2 takde gf so hiburkan hati masing-masing. Ahad petang dari tg.malim ke Ampang, rumah sewa nuar aku nak dapat adobe premiere cs3 pro. Korbankan sikit masa dan wang ringgit hahaha.
Hampir terlupa ewan jalil turut serta, dia menjadi pendengar dalam kes perebutan pika nih. Selesai keje di ampang bergerak ke low yat mencari xbox nuar, dia sangapkan game. mungkin musim haid dia tiba. Pusing-pusing tak ada stok, sume selepas tahun baru cina, mean xbox memang laku skrg. Haha. So habes low yat pusing-pusing sekitar bukit bintang cuci mata lihat ada perubahan ke tak.kah3.
Balik ke ampang semula, dan terus ke putrajaya hantar ewan jalil. Dia bekerja dengan kerajaan so kepada wanita sape yang minat dengan laki2 yg bekerja dengan kerajaan boleh booked dia untuk jadi wife nombor dua.hahaha. Last trip aku di sunway siti. balik tdo dan teruskan kehidupan kerja sekeras-kerasnya. Nuar pula terus ke ampang dan pika dia tak ikut kami pun. Pika ada di indonesia belajar dalam bidang perubatan dan dia nak jadi doktor bedah bedah.
Note: Pika cousin ewan jalil.

kebun kecil mama by nf.

video

kebun kecil mama, aku shoot video use d90. Aku still learning adobe premier cs3. so for this video aku tak gunakan adobe, juz gunakan ulead video je. Shoot pun untuk feel the nature. Kebun kecil mama (my mum). Hahaha.feel the nature yaw.

note: menggigil tangan, jadi tak hairan ketara handshake video nih.

Saturday, January 15, 2011

Berita sensasi?

note: tadi tengok berita, makin menjadi-jadi kes cabul, rogol, bunuh.
seram juga dengan dunia sekarang. Kita tak dapat jangkakan siapa yang tak berakal,
rupa paras bukan jadi penilaian skg, kepandaian pun sama. Bila iman lemah
terpengaruh dengan perasaan, memang senang je hilang pertimbangan.

Thursday, January 13, 2011

Ketagihan Facebook

Aku rasa sekarang aku da addicted to facebook.
Wake up early morning open facebook.
Going everywhere open facebook.
even working time pun masih mampu open facebook.

note: cari jalan untuk kurangkan aktiviti facebook. tgk porno jela hari-hari.

revolusi dalam diri

Setiap hari lakukan rutin yang sama, hadap permandangan yg sama.
Jiwa pun membuak-buak, rasa nak pejam mata hari-hari.
Bila la nak buat revolusi dalam diri sendiri??

Aminur & Nurul Huda Pre Wedding























































Last weekend on sunday, i take my frens aminur and nurul huda for their pre wedding picture. It was simple shot but we having a fun. They will be married on jun. may god bless them.

Wednesday, January 12, 2011

Sigur Rós - Untitled #1 (Vaka) Acoustic (Heima)


selamat berkhayal di waktu petang, tenangnye.

Pre Wed Mino & Nurul (complete)

Star wars figures at UYA Distro 2011.



















Picture by NF. (11.1.11)
Semalam lepak kat Uya Distro. Dapat grab satu patung Darth Vader yg murah.

klu murah saya memang pantas. Tengs Megat. Story semlm biasa saja tak ada yg menarik

selain dari makan goreng pisang yg sedap di Kelana Jaya, tengs to izzat dan lain sbb
invite.hahaha.goreng pisang dan teh tarik waktu petang buat saya orgasm seketika.

Monday, January 10, 2011

Facebook ditutup mac nt??


no jam, sexy body and ajl.

Friday after finish working time, i direct going back to tg.malim, there's no jam?
ahahaha. ok i think i was early that time and what a nice day without traffic jam.

Saturday, home sweet home, safely arrived. My mind got notice "today u will get new sexy body" oh it will become nice nice day. So i clear all thing at home and direct deal with client for pre-wedding shot. Everythings clear, and i met zaini take the body, yes i got sherina body. At night i met kucak and always talk bout camera and always will be camera story. (earsbored).

Sunday, i've got invited from mus, for his brother wedding receptions. Simple and nice. The Bridge look beatiful and confident.hahaha. Ok don't be notty. Next making a pre wed shot with Aminur Hafizzie and Nurul Huda (gee sis) at kkb also. yeah we had fun at kkb on sunday.

Sunday nite, body got weak and fever.pfft. it become more hot because of ana rafali won the anugerah juara lagu (AJL). I think the juries got some problem(myb).haha.going back to sunway and make the new idea change the ordinary life.

Saturday, January 8, 2011

genap 2 tahun

al fatihah to heroes, nik ahmad iskandar nik mustapha.
glorious day will remind until the end of my life.

note: rindu sgt masa kehidupan bersama dgn papa. 2 year baru lagi, tp rasa mcm menderita lama.

Wednesday, January 5, 2011

review hijau hutan.

Aku suka nature, suka hijau.
Bukit kutu memang adventure, life at hutan agak sukar sedikit bagi aku, mungkin sebab aku dah terbiasa dengan environment yang selesa walaupun tak mewah.

Tapi hutan beri fresh air, smooth breathing.
Air sungai yg jernih dan sejuk buat badan segar dan menggigil. nyaman.

banyak perkara yg ada lekat at otak masa dalam hutan
pacat??haha
still menggerunkan tapi itu part of nature.

Babi hutan??
senyap...

note: review untuk Bukit Kutu Strikes.

Bukit Kutu Pt.4 gambar











all pic by: nf.
note: penat upload.(share setakat ini saja, tengs)

Bukit Kutu Strike Pt.3 gambar